Amenda rovinieta contestatie proces verbal semnat electronic


http://www.evz.ro/detalii/stiri/sigur-nu-stiati-amenzile-pe-roviniete-nule-in-lipsa-semnaturii-962329.html

Acesta este modelul pe care l-am folosit si care este luat de pe avocatnet.ro dar care e facut de cineva care tot in aceeasi localitate pe DN1 a primit aceeasi amenda la diferenta mica de timp fata de mine.

Sper sa foloseasca cuiva, eu inca nu stiu daca la Judecatoria Ploiesti chiar functioneaza

Exemplu:

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul      , cu domiciliul in oras         ,  str , nr.  ap. , jud., cu respect  doresc sa formulez
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva Procesului verbal de constatare a contraventiei seria     emis impotriva mea de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationala din Romania-S.A. prin care am fost sanctionat cu amenda contraventionala in suma de 250 lei, potrivit art.8, alin.2 din OG nr. 15/2002, precum si cu suma de 28,00 euro potrivit art.8, alin3 al OG nr. 15/2002.

Solicit Instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa anuleze Procesul verbal contestat.
IN FAPT: in data de 11.01.2012 am fost sanctionat cu amenda contraventionala in suma de 250 lei plus inca 28,00 euro pe motivul ca la data de 23.07.2011 am circulat prin localitatea Romanesti, jud. Prahova cu autoturismul cu numarul de inmatriculare         fara a detine rovinieta valabila.

In apararea mea doresc sa invoc art. 17 din OG nr. 2/2001 R si actualizata care spune cat se poate de clar:

“Art. 17

Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei
comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.”

Dupa cum se observa clar din documentele depuse la dosar lipseste semnatura agentului constatator Adrian Sandu, si desi in subsolul Procesului verbal se face referire la faptul ca acest document ar fi fost semnat electronic, in tot cuprinsul OG 2/2001 nu exista nici o referire la aceasta modalitate de semnatura electronica a proceselor verbale de contraventie.
De asemenea, rog Instanta sa observe ca temeiul legal invocat de catre parata este unul foarte general si fara indicarea precisa a articolului/alineatului care i-ar permite acesteia sa semneze electronic un astfel de document, fiind in mod intentionat facuta astfel incat sa dea impresia unei aparente legalitati.
Consider ca art. 17 din OG 2/2001 este foarte clar si nu lasa loc de interpretari, iar lipsa semnaturii olografe a agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal.
Avand in vedere cele invocate solicit Instantei sa admita plangerea, sa constate nulitatea Procesului verbal seria R12 nr. 0023249/11.01.2012 si pe cale de consecinta sa anuleze Procesul verbal contestat.
Solicit judecarea plangerii si in lipsa mea.
Depun anexat copie dupa Cartea de identitate si dupa Procesul verbal contestat, in doua exemplare.
Data:
Semnatura:
DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI PLOIESTI

Intre timp s-a achitat amenda de 250 lei.

26.11.2012 Solutionarea cauzei de la Judecatoria Ploiesti

Solutie: Admite în parte plângerea. Anulează în parte procesul verbal de contravenţie seria R12 nr. 0023249 încheiat la data de 11.01.2012 de către intimat, în sensul exonerării petentului de la plata tarifului de despăgubire. Menţine celelalate dispoziţii ale procesului-verbal seria R12 nr. 0023249 încheiat la data de 11.01.2012 de către intimat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.11.2012.

Reclame

Un răspuns

  1. Pot sa te intreb ceva dar urgent. Tel meu este 0744358213 si te sun eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: